Aquatherapie

Aquatherapie, ook wel hydrotherapie, is een fysiotherapeutische oefenmethode in het water. In de nieuwe praktijk wordt gewerkt met deze manier van therapie. In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat. 

Aquatherapie is een veilige manier van bewegen zonder de gewrichten veel te belasten. Bij Synergy Texel train je onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut één op één of in een kleine groep. De trainingen vinden plaats in een verwarmd zwembad, waarbij iedereen aan zijn of haar persoonlijke doelen werkt. 

Hoe werkt aquatherapie? 

Bij aquatherapie maak je gebruik van aquafitness-apparatuur en drijfmaterialen. Onder begeleiding ga je aan de slag met oefeningen die zorgen voor meer kracht, stabiliteit, balans en mobiliteit. Een combinatie van oefentherapie, circuittraining en spelvormen zorgt ervoor dat je met minder inspanning en pijn meer resultaat behaalt. 

Wanneer aquatherapie?

Aquatherapie biedt een oplossing bij verschillende beweeg- en pijnklachten en kan in veel situaties worden ingezet. Deze vorm van therapie is bijvoorbeeld ideaal bij:

  • Gewrichtsklachten (bijv. artrose, reuma of fybromyalgie)
  • Orthopedische klachten, bijvoorbeeld na een operatie (nieuwe knie of heup)
  • Verschillende ziektebeelden. Denk aan Parkinson, neurologische aandoeningen (hersenbloeding), hartklachten, COPD, Multiple Sclerose of herstel bij/na kanker. 
  • Obesitas of voor personen die fit en gezond willen worden/blijven.